22 Aralık 2010 Çarşamba

LUSH ALIŞVERİŞİ...

  Çok şey duydum Lush ürünleriyle ilgili fakat kullanma fırsatım hç olmamıştı kısmet bugüne imiş.Aranızda bilenler vardır elbette fakat bilmeyenler için ufak bir bilgi vereyim.

  
İngiltere kraliçesi, Clinton ailesi, Julia Roberts, Angelina Jolie, Kylie Minogue (artık ben de varım:) ) gibi pek çok ünlü ismin kullandığı bitkisel kozmetik markasıdır Lush.İstanbul'da 4.ankara ve İzmir'de de 1er şubesi mevcuttur.
Mağazada sabundan kreme, şampuana kadar 280'i aşkın ürün bulunuyor. Lush'ın en önemli özelliği ise bitkisel olması. Ürün gelişiminde hayvansal deneyler yapılmıyor. Lush'ta, çevre dostu olmaması nedeniyle ambalajlama da tercih edilmiyor.
Mağazadaki sabunlar, kremler, maskeler şekilleri ve renkleriyle (kimisinin içinde ve üzerinde çikolata da var) tatlıya benziyor. İştah kabartıyor. Lush'ın dergisindeki çikolatalı ve portakallı sabunun altına düşülen not durumu özetliyor: "Yemek için uygun değildir!"
Taze, organik ve el yapımı kozmetik ürünleri
Lush ürünlerini taze, organik meyve ve sebzelerden, bitkisel yağların en iyilerinden ve güvenli sentetiklerden üretiyor, hayvansal hammaddeleri ürünlerinde kullanmıyor, içindekileri kullanım oranına göre sırayla ve Latin dilindeki özgün isimleriyle birlikte ambalajın üstüne yazıyor. Tüm Lush ürünleri el yapımıdır.
%100’ü organik, %70’i vegan
Ürünlerin içerikleri etiketlerde detaylı bir şekilde yer alıyor. 250’yi aşan Lush ürünlerinin %100’ü bitkisel, %70’i vegan (hayvansal herhangi bir ürünü tüketmeyi reddeden kimselerin tüketebileceği ürünler) ve piyasada bulabileceğiniz en az katkı maddesi içeren ürünler. Kullanılan katkı maddeleri arasında ise günlük mutfağımızda kullandığımız sodyum karbonat, gıda boyası gibi güvenli hammaddeler bulunuyor. Markayı hem vejetaryen hem de vegan toplulukları çok iyi tanıyor ve onaylıyor.
Gül yağı Isparta'dan
Avrupa ve ABD başta olmak üzere 40 ülkede satış noktaları bulunan Lush'ın ürünlerinde kullandığı gül yaprağı ve gül yağı Isparta'dan gidiyor. Yılda 80 litre gül yağı kullanılıyor. 1 ton gül yaprağından bir litre yağ üretilebiliyor. Yağın litresi yaklaşık 3 bin YTL. Böylece Lush'ın Isparta'ya katkısı da 240 bin YTL'yi buluyor.

İnternet sitesinden de satışları var.http://www.lushturkey.com/

Aslında sitede ihtiyacım olan ve çok güzel yorumlar almış çok ürün vardı fakat ilk defa kullanacağım için kendimi tuttum ve e acil olanları attım sepetime.İhtiyaçlarınızı kesin olarak belirleyin ve öyle sepetinizi doldurmaya başlayın aksi halde karar vermek çok zor,herşeyi almak istiyorsunuz.

İşte benim sipariş ettiklerim bunlar:

Seanik(55 gr)

Mimoza,portakal,deniz yosunu ve limon suyu içeriğiyle saça parlaklık veren  kalıp şampuan.Çok da bereketli oluyormuş bunlar.Göreceğiz bakalım..
H`suan Wen Hua (225gr) Saç Bakım Kremi



Kuru ve yıpranmış saçlar için muz,avokado,sirke ve yumurta karışımlı besleyici saç bakım maskesi.


Baby face (35 gr)

Avokado yağı içeren makyaj temizleyici..Göz makyajı için de kullanılabiliyormuş.Yüzü yumuşacık yapıyormuş çünkü yağlı bir yapısı varmış,ama bunu kullanınca kırışıklıklarının azaldığını bile söyleyen var..Şu anda indirimde ve 9.90 tl..

 Toner Tab Vit Tea Tree (5gr)


Bu katı tonik yağlı ciltler içinmiş,benim cildim karma ama fiyatı çok uygun 2,90,denemek istedim.İlginç geldi bana,yorumlarımı yazarım.Kullanımı ise şöyleymiş:





Coalface (100gr) 



  Sandal ağacı,meyan kökü ve kömür tozu içeriğiyle peeling etkili yüz temizleyici.

Siparişim 75 tl yi aştığı için yılbaşı kampanyası kapsamında hediye gönderilecekmiş.Kampanya şöyle:


 Birkaç güne kadar gelir siparişlerim.Ben de hemen yorumlarmı yazarım.Şimdilik bu kadar,kendinize iyi bakın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...